Maretariumin akvaariokierroksella on nyt pelattavissa interaktiivinen kännykkäpeli. Maretariumin remontin aikana peliä voi pelata Maretariumin kahvilasta löytyvillä QR-koodeilla.

Maretariumin akvaariokierrokselta löytyy 10 QR-koodia, joista aukeaa kala-aiheisia minipelejä ja tietovisakysymyksiä. Tehtävistä ja peleistä saa pisteitä ja parhaat tulokset kirjataan ”kuukauden parhaat listaan”.

Pelin on tehnyt Xamk:n Digiverstaan opiskelijatiimi yhteistyössä akvaariotalo Maretariumin kanssa.  Yhteistyö käynnistyi keväällä 2018 opiskelijoiden pelisuunnittelukurssilla ideoimien pelikonseptien myötä. Xamk:n opiskelijatiimi on koostunut kolmesta peliohjelmoinnin opiskelijasta sekä yhdestä graafikosta. Projekti on hyvä esimerkki yritysten ja ammattikorkeakoulun yhteiskehittämistyöstä. Digiverstas on EAKR rahoitteinen hanke, joissa tavoitteena on toteuttaa työelämälähtöisiä yhteiskehittämisprojekteja.

Opiskelijatiimi on esittelemässä Maretarium-peliä GameXpo –messuilla Helsingin Messukeskuksessa 2.-4.11.

Pelin kehittämiseen ja testaamiseen ovat osallistuneet myös mm. Karhuvuoren koulun ja Ruonalan koulun oppilaat. Valmiista pelistä testaajaoppilaat kommentoivat, että peli on hauska ja kiva, osa tehtävistä on helppoja ja osa vaikeita ja että pelin tehtäviä tehdessä on mukava samalla oppia kaloista. Moni testaajista muisti pelikierroksen jälkeen, että hauella on keskimäärin 700 hammasta ja että vimpa on latinaksi Vimba vimba.

Peli on ladattavissa Play –kaupassa ja toimii Anroid-laitteilla. Pelit on suunniteltu ala-asteikäisille lapsille, mutta myös vanhemmat kävijät nauttivat varmasti visaisista kysymyksistä. Peli on suomeksi ja englanniksi.

Tervetuloa pelaamaan ja oppimaan!