Etualalla reippaan kokoinen kirjolohi.

Maretarium on avoinna myös juhannuksena

Maretarium ja Maretariumin matkamuistomyymälä Meripuoti ovat avoinna joka päivä myös juhannuksena. Juhannusaattona 21.6. tosin vain klo 10-14, kun muutoin Maretarium on koko kesän, aina elokuun 18. päivään saakka, avoinna joka päivä klo 10-19. Tämän jälkeen päivittäin aukioloaika lyhenee kahdella tunnilla. Meripuodissa voi käydä ostoksilla, vaikka akvaariokierroksella ei kävisikään.


Päivittäin ohjelmassa on luontofilmiesityksiä klo 11 ja 16 (paitsi 21.6. vain klo 11), vesiputous kohisee klo 13 ja kaloja ruokitaan klo 15 (ei 21.6.). Klo 15 kalojen ruokinta on kesäkuukausina useimmiten Itämeri-altaan kalojen sukellusruokinta, sillä ruokinnan jälkeen sukeltajan tehtävänä on altaan ikkunoiden puhdistaminen levistä. Akvaarioaltaissa käytettävä Suomenlahden vesi on hyvin ravinteikasta ja kun auringon valo pääsee Itämeri-altaaseen, kasvavat levät voimakkaasti. Levien annetaan kasvaa altaan seinämillä ja kivien päällä, sillä levien joukossa viihtyvät hyvin erilaiset vesiötökät, jotka puolestaan ovat valmista ruokaa altaan 250 kalalle. Mutta altaan ikkunat pyritään pitämään leväkasvusta puhtaana, jotta altaaseen on hyvät näkymät.


Heinäkuun päivittäisessä ohjelmassa on lisäksi klo 14 Maretariumin maskotin Hanna Hauen tapaaminen. Lapset ja lapsenmieliset voivat antaa Hannalle eväpäivää tai vaikka halia Hannaa. Lasten Kulttuurikeskuksen väen kanssa Hanna Hauki osallistuu myös Meripäivä-paraatiin (23.7.2024 klo 18).
Koko kesän esillä on myös ammattiluontokuvaaja Jari Heikkisen upeita valokuvia. Heikkisen näyttely on myyntinäyttely – taulun voi saada saman tien mukaansa, sillä näyttelyä voidaan täydentää uusilla kuvilla.