Perinnenahkurimestari Anne Jouhtinen näyttelynsä äärellä.

Näyttely Pinnan alta -eläköön perkeiden uusi elämä!

Mitä kaikkea kalan perkeistä voi tehdä? – Vaikka mitä! Tämä käy selväksi perinnenahkurimestari Anne Jouhtisen valokuvanäyttelystä ”Pinnan alta – eläköön perkeiden uusi elämä!”, joka on nyt nähtävillä Maretariumin vaihtuvan näyttelyn tilassa 23.4.2023 saakka.
Anne Jouhtinen on taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut perinneparkitusmestari, joka on erikoistunut kalan biojätteen kokonaisvaltaiseen hyötykäyttöön ja jolle ei ole olemassa roskakaloja. Hän haluaa valokuvateoksillaan avata näkymän kalojen sisäisen olemuksen upeisiin yksityiskohtiin sekä perinneparkittujen nahkojen hyötykäyttöön vaatetuksessa, koruilussa, sisustuksessa ja asusteissa. Kalan nikamat, päänluut, silmän mykiöt, ruodot, pyrstöt, evät ja suomut sukelluttavat katsojansa pintaa syvemmälle kalojen maailman kauneuteen. Jokaisella kalalajilla on oma erikoisominaisuutensa alkaen nahan suomutaskukuvioinneista suomujen kokoon, rankojensa ja päänluidensa muotoilusta parkittujen nahkojen paksuuteen sekä sopivuudesta tuotteistamiseen. Perinneparkitus löytyy Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luettelosta.
Näyttely sisältyy Maretariumin pääsylipun hintaan, tervetuloa!

Maretariumin Meripuodissa on myynnissä Anne Jouhtisen kalojen nikamista, nahasta ja suomuista valmistamia upeita korvakoruja, kaulariipuksia sekä avaimenperiä, joiden hinnat vaihtelevat 28 eurosta 60 euroon. Jokaisesta Maretariumissa myydystä korutuotteesta Jouhtinen lahjoittaa 10 % Suomen vesiensuojelukohteisiin. Meripuoti on avoinna Maretariumin aukioloaikoina ja sinne voi piipahtaa vaikkei tulisikaan akvaariokierrokselle.