Muut eläimet sarjan voittaja: Syön silmilläni, kuvaaja Sirke Vaarma.

Vuoden Luontokuva 2020 -näyttely Maretariumissa 6.6.2021 saakka

Vuoden Luontokuvat -näyttely koostuu Vuoden Luontokuva 2020 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailuun osallistui yli 15 000 kuvaa. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja sitä on järjestetty vuodesta 1981 alkaen.
Kilpailun voitti Petri Pietiläisen kuvallaan ”Rakentaja”.
Kilpailun tuomaristo luonnehti voittokuvaa taidokkaasti tallennetuksi hetkeksi haarapääskyn rakennusurakasta ja pesätarvikkeiden noudosta. ”Yleensä tämän linnun näkee vain lennossa, mutta tässä kuvaaja on onnistunut pääsemään samalle tasolle kohteen kanssa”, tuomaristo kehui Vuoden Luontokuvan harvinaista tilannetta.
Voittoisan lintukuvan sommittelu ja pystyrajaus olivat myös tuomariston mieleen: ”Harvoin nähty sommittelu tuo hyvin esiin haarapääskyn muodot ja erikoisen asennon. Pyrstösulka johdattaa katseen hienosti pääskyn nokkaan. Kuvan kruunaa silmän valopiste”, kilpailun tuomaristo jatkoi kauniisti toteutetun lintukuvan suitsutusta.
Näyttelyssä on esillä kaikki palkitut kuvat: jokaisesta kilpailusarjasta on kolme parasta kuvaa sekä kunniamaininnan saaneet kuvat, yhteensä 36 upeaa luontokuvaa. Sarjat olivat: kasvit ja sienet, linnut, maisemat, nisäkkäät, muut eläimet, sommittelu ja muoto, luonto ja ihminen, nuoret (alle 18-vuotiaat) sekä vapaa ja luova.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Vuoden Luontokuva 2020 -näyttely on Maretariumissa 6.6.2021 saakka ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Oheinen kuva on muut eläimet -sarjan voittaja: Syön silmilläni, kuvaaja Sirke Vaarma, Mäntsälä.