Maretariumin Itämeri-altaan remontti on viimein alkanut

Koronaan liittyvät matkustus- ja karanteenirajoitukset Suomessa ja Britanniassa siirsivät Maretariumin Itämeri-altaan remontointia useaan otteeseen viimeisen 1½ vuoden aikana. Jättimäinen Itämeri-allas tyhjennettiin jo marraskuussa 2020 kaloista ja vedestä sovitun remontin takia, joka kuitenkin peruuntui viime hetkellä Britannian koronasulkutilan takia. Allas oli vuotanut kolmesta, joskus neljästä eri kohdasta. Itämeriallas on Suomen suurin akvaarioallas, sen tilavuus on 680 000 litraa.

Remontti on nyt syyskuun puolivälissä päässyt alkamaan. Remonttiin itsessään on varattu kaksi kuukautta aikaa. Remontin jälkeen vielä altaan täyttö vedellä ja kalojen siirto altaaseen vie oman aikansa. Tavoitteena on saada Itämeri-allas avattua vuodenvaihteen jälkeen.

Suurin osa Itämeri-altaassa olleista kaloista on siirretty muihin näyttelyaltaisiin ja siis nähtävillä. Lajeista vain venäjänsampi on varastoaltaassa eikä siten yleisön nähtävillä, muut kaikki Itämeri-altaassa olleet lajit ovat nähtävillä.

Remontin kustannukset menevät takuukorjauksena. Sisäänpääsylippujen hintoja on alennettu 20 %:lla normaalihinnasta Itämerialtaan remontin takia.