Lähes suomuttomat karpit

Maretariumissa asiakkaat saavat ruokkia aula-altaan karppeja ja hopearuutanoita

Maretariumin kassalta voi ostaa pienen ruokakipon aula-altaan kaloja varten. Ruokakippo maksaa yhden euron.
Aula-altaassa on karppeja ja hopearuutanoita. Karpeilla on useita erilaisia suomupeitteitä, osalla karpeista on tasainen suomupeite, joillakin isoja koristeellisia suomuja ja joku yksilö on lähes suomuton. Karpilla on suupielissään pienet viiksisäikeet, joiden avulla se haistelee, maistelee ja tunnustelee ravintoa. Hopearuutana on melko uusi laji Suomen kalastossa, se on levittäytynyt Suomen rannikon reheville lahtialueille Virosta 2000-luvulla. Hopearuutana on muodoltaan korkeahko ja pullea muistuttaen ruutanaa, mutta ruutanasta poiketen hopearuutanan kyljet ovat nimensä mukaisesti hopeanhohtoiset ja silmän värikehä on valkoinen, kun ruutanalla se on ruskeanoranssi.
Sekä karpit että hopearuutanat syövät kesäaikaan innokkaana niille tarjottua ruokaa. Syksyllä vesien viiletessä karpit lopettavat syömisen ja paastoavat koko talvikauden, joten silloin asiakkaatkaan eivät pääse kaloja ruokkimaan.

Maretariumista voi ostaa kalaruokapusseja myös läheisen Sapokan lammen kaloille. Siellä elää lisää Maretariumin karppeja ja mm. kuusi Maretariumin isoa siperiansampea. Sapokan lammen ruokintapussit maksavat viisi euroa.