Bentley seuraa turpia ja säyneitä.

Marraskuussa pääsee koiran kanssa akvaariokierrokselle

Marraskuu on Maretariumissa koirakuukausi. Koko marraskuun ajan Maretarium toivottaaa koiravieraat tervetulleiksi kaloja katsomaan. Maretariumin akvaariovedet ovat näin syksyllä viileitä ja akvaariotiloissa on mukavat olosuhteet karvaturreille. Suurin osa akvaarioaltaista on myös koirille sopivalla katselukorkeudella.
”Moni koiranomistaja potee huonoa omaatuntoa siitä, että koira joutuu olemaan kotona paljon yksin, Maretarium haluaa tarjota laadukasta vapaa-ajanviettoa myös koiran kanssa”, kertoo Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen, kahden cockerspanielin omistaja. Aikaisempina syksyinä Maretariumissa on vastaava koirakuukausi juuri näin marraskuussa pidetty ja se on saanut hyvää palautetta. Vaikka joku koira ei ole ollut kovin kiinnostunut kalojen katselusta, koiran omistaja on ollut tyytyväinen, kun on saanut kiirehtimättä tutustua Maretariumiin. Osa koirista taas on ollut innokkaita seuraamaan kalojen puuhia, eniten huomiota koirilta saava isot kalat kuten karpit ja sammet.
Akvaariokierroksen jälkeen tassukalle voi ostaa Maretariumin Meripuodista vaikka pehmokampelan muistoksi retkestä. Myös Maretariumin kahvila Merisydän Cafe toivottaa koiravieraat tervetulleiksi.
Koirien kanssa kannattaa tulla Kotkaan parinkin päivän reissulle. Kotkan lukuisat puistot sopivat mainiosti koirien kanssa ulkoiluun. Maretarium kanssa samalla ranta-alueella sijaitseva Sapokan vesipuisto on Suomen palkituin puisto. Marraskuun pimeinä iltoina valaistu Sapokan puisto näyttää sellaisia puiston yksityiskohtia, joihin ei päivänvalossa kiinnitäkään huomiota. Sapokasta merenrantareittiä kävelleen pääsee yli 20 hehtaarin laajuiseen Katariinan meripuistoon. Tällä puistolenkillä nähtävää on Suomenlahden majakoiden pienoismalleista aavan meren maisemiin.
Myös Kotkan majoituspaikat toivottavat koiravieraat tervetulleiksi. Original Sokos Hotel Seurahuoneen hotellinjohtaja Pasi Pekkanen toivottaa lemmikkieläinten kanssa matkustavat tervetulleeksi hotelliin. Koirat saavat saapuessaan oman tervetuliaispussukan ja huoneessa odottaa koiralle oma pyyhe & ruokakuppi. Lemmikit yöpyvät hotellissa hintaan 15€/vrk/huone. Original Sokos Hotel Seurahuone (sokoshotels.fi/fi/kotka) sijaitsee alle kilometrin päässä Maretariumista.
Santalahti Resortista (santalahti.fi) puolestaan kerrotaan, että heillä ei peritä maksuja koirista ja että resortin alueelta lähtee mukavia koiran kanssa kuljettavia luontopolkureittejä (2,5 km ja 4,5 km), joilla voi tutustua mm. merenrantakallioihin ja pirunpeltoon. Santalahti Resortin yhteydessä toimivassa terassiravintolassa, Bistro Santalahdessa, on myös koirien herkkubaari ja aidattu koiraparkki. Koko marraskuun ajan Santalahti Resortista majoittuvat lemmikit saavat Bistrosta ilmaiset tapakset. Santalahti Resortista on matkaa Maretariumiin 7 km.
Maretarium on avoinna marraskuussa joka päivä: ma, ke-su klo 10-17 ja ti klo 12-19. Koirien pääsyliput 5 euroa/kuono, verkkokaupastamme pääsyliput saa vähän edullisemmin. Tervetuloa kaloja katsomaan kokoperhe! – Ja kyllä, kissojen vuoro on sitten 1.-3.12.2023.